Vassle Kladdkaka funkar vid alla tillfällen, en lyxigare variant av chokladprotein både i smak och konsistens. Den som gillar choklad kommer älska denna.

NYTTIG CHOKLADKAKA MED HALLON & HASSELNÖT

RECEPT & INGREDIENSER FÖR CA 5 PORTIONER
(175 kcal/portion) Hela kakan innehåller cirka 870 kcal och innehåller 74g protein, 23g fett och 78g kolhydrater.

175 g svarta bönor
100 g banan
2 ägg
1/2 dl stevia sötströ
1 dl Vassle Kladdkaka
1 dl havremjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
Börja med att värm ugnen till 175 grader. Därefter mixa bönorna med en stavmixer så de blir mos. Sedan tillsätter du alla andra övriga ingredienser och lägger i en ugnssäker form och toppar med hallon och hackade hasselnötter. Grädda i ca 15-25 minuter beroende på hur kladdig du vill att den ska vara.


PRODUKTINNEHÅLL: 1 000 g

ANVÄNDNING:
1 rågad skopa (ca 35 g), blandas med 3-4 dl vatten eller mjölk.

NÄRINGSDEKLARATION:
Per 100 g (per portion 35 g)
Energi 1598 kJ/382 kcal (561 kJ/143 kcal)
Fett 6 g (2,1 g)
- varav mättat fett 4 g (1,4 g)
Kolhydrater 8 g (2,8 g)
- varav sockerarter 6 g (2,1 g)
Protein 74 g (26 g)
Salt 0,4 g (0,14 g)

INGREDIENSER: Korsflödes ultra- och mikrofiltrerat vassleprotein (mjölk), kakao, arom, sötningsmedel (aspartam*), emulgeringsmedel (sojalecitin), laktasenzym.
*Innehåller en fenylalaninkälla

ALLERGIINFORMATION: Innehåller mjölkprotein, soja (lecitin) och laktos.

Vassle Kladdkaka

-
Tillfälligt slut i lager