Proteinrik chokladkaka med hasselnötskräm

Ingredienser:

  • 1 paket svarta bönor (380 g)
  • 1 dl proteinpulver med smak av kladdkaka från tyngre (jag använde kasein)
  • 5 st dadlar
  • 2 ägg
  • 2 msk kakao
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2 msk kallt kaffe
  • 1 msk lättströ eller annan valfri sötning
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Hazelnut cream

Gör så här:

  1. Börja med att skölja av bönorna ordentligt och låta rinna av.
  2. Kärna ur dadlarna och mixa till en slät massa i en matberedare eller mixer.
  3. Tillsätt nu resterande ingredienser och mixa tills allt går ihop till en krämig smet. Smaka av om du önskar mer sötning, starkare kaffesmak, lite mer sälta osv.
  4. Spreja kokosfett eller liknande i en valfri form med exempelvis löstagbar kant och häll sedan i chokladsmeten.
  5. Grädda på 170 grader i cirka 15 minuter. Håll lite koll, kakan ska vara kladdig när du tar ut den. Låt gärna kakan stå först framme en stund och sedan i kylen för att sätta sig innan du toppar med hazelnut cream från Barebells. MUMS!

Barebells Hazelnut Cream är en ljuvlig hasselnötskräm med kakao och vassleprotein. Perfekt att ha på mackan, på gröten, i bakverk, eller varför inte direkt ur burken... Kärlek på burk!

INNEHÅLL: 200 g

Konsumentkontakt: info@tyngre.se - www.tyngre.se

Barebells Hazelnut Cream

-
Tillfälligt slut i lager